Top lista

Top lista za 11.04.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Mirel Tajić iz Gradiške član STKI „Vrbas“ i stonoteniske reprezentacije BiH

Stonoteniski klub invalida „Vrbas“ iz Banjaluke čini sve da probudi svijest  osobama sa invaliditetom o važnosti bavljenja sportom.

Predsjednik i trener STKI „Vrbas“ Jovica Šormaz rekao je, gostujući u programu Radio Gradiške, da ih je sve veći broj osoba sa invaliditetom naveo da osnuju ovaj klub.

„Radimo sa šest invalidnih grupa imamo sekciju za gluve osobe, sekcije za osobe sa Daunovim sindromom,  osobe sa cerbralnom paralizom,  osobe sa paraplegijom, sekciju amputiraca i sekciju slabovidih i slijepih lica”, dodao je Šormaz.

On je rekao da su nedavno pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta BiH bili u Egiptu na Svjetskom kupu gdje je član kluba “Vrbas”  Haris Eminović izgubio u četvrtfinalu, što je za njih odličan rezultat.

Šormaz je istakao da imaju u planu  da u Gradišci osnuju stonoteniski klub jer zainteresovanih ima i  dodao je da očekuje da podrška Gradske uprave neće izostati.

Član reprezentacije BiH Mirel Tajić iz Gradiške rekao je da u klubu trenira dva mjeseca i da mu trening pomaže da vježba i usavrši stoni tenis, ali i da se druži i sklapa nova prijateljstva.

“Poručujem i drugima da se bave ovim sportom koji  zahtjeva puno truda i rada, ali  je odličan vid bavljenja sportom”, dodao je Tajić.

Stonoteniski klub invalida “Vrbas” trebao je u martu da nastupa na takmičenjima u Italiji, ali su takmičenja pomjerena zbog korona virusa . Kako kažu u klubu, cilj im je da u ovoj godini ostvare olimpijsku normu.

Share With: