Милован Гагић кандидат за члана Предсједништва БОРС-а испред регије Градишка, Лакташи, Србац и Прњавор

У Градишци је данас одржана сједница Борачке организације регије Градишка, Лакташи, Србац и Прњавор, на којој су предложени кандидати за члана Предсједништва, Одбора породица погинулих бораца и Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Републике Српске, те кандидати за чланове радних тијела Скупштине БОРС-а.

За члана Предсједништва Борачке организације Републике Српске предложен је Милован Гагић, предсједник Градске борачке организације Градишка, Бранко Граховац из Српца предложен је за члана Одбора породица погинулих бораца, док је за члана Одбора ратних војних инвалида БОРС-а предложен Момир Вуковић из Прњавора.

Приједлози регионалних борачких организација биће по аутоматизму верификовани на предстојећој изборној Скупштини Борачке организације Републике Српске.

Гагић је рекао да ће, као и до сада на челу Градске борачке организације Градишка, у Предсједништва БОРС-а у наредном мандату активно радити на побољшању положаја борачке популације, запошљавању дјеце погинулих бораца, али и ревизији спискова демобилисаних бораца.

„Потребно је урадити ревизију и избрисати са спискова оне којима није мјесто међу борцима а већ годинама користе одређена права. Сада када се Борачка организација изборила да сви добију мјесечни борачки додатак потребно је то урадити како би више добили они који то стварно заслужују, али и због достојанства јер не може бити борац онај који није био у борби“, закључио је Гагић.

Градска борачка организација Градишка раније је Гагића предложила за предсједника и предсједника Предсједништва БОРС, али ће, како је рекао, повући једну кандидатуру и остати само кандидат за предсједника Предсједништва ове организације.

На сједници Борачка организације регије Градишка, Лакташи Србац и Прњавор, којој нису присуствовали делегати Градске борачке организације Лакташи јер нису завршени избори у овој локалној организацији,  усвојени су и приједлози кандидата за радна тијела Скупштине БОРС-а.

Скупштина Борачке организације Републике Српске, на којој ће бити изабрано ново руководство  ове организације, најављена је за 20. октобара, а за сада је најизвјесније да ће на челу БОРС-а остати актуелни предсједник Радан Остојић.

М.Малешевић

Share With: