Марко Симоновић за Радио – телевизију Градишка: „Имамо велике шансе да освојимо злато“

Бивши капитен Кошаркашког клуба „Црвена Звезда“ и репрезентативац Србије Марко Симоновић рекао је за Радио – телевизију Градишка да „Орлови“ имају велику шансу да освоје златну медаљу на Свјетском првенству.

„Момци су одиграли сјајну утакмицу против врхунског противника свих 40 минута и заслужено побиједили. Није крај, мислим да имају велике шансе да освоје злато и да то заслужују у сваком смислу“, рекао је Симоновић.

Симоновић је рођен у Приштини 1986. године а у каријери је још играо за“ „Ергоном“, „Остенде“, „Хемофарм“, „Будућност“, „Албу“, „По Ортез“, „Зенит“…

Први пут је у „Црвену Звезду“ стигао 2012. и одиграо двије сезоне, исто је у клубу био и након повратка 2015, а трећи пут“ црвено-бели“ дрес обукао је 2020. године.

„Ово није случајно, ни изненађујуће, знам ове момке како дишу, хемија у репрезентацији Србије је увијек била на врхунском нивоу. Њемачка је изузетно добра селекција, али мислим да имамо шта да понудимо и покажемо. Очекујем и надам се добром резултату“, закључио је Симоновић у разговору за Радио – телевизију Градишка.

Симоновић је са „Црвеном Звездом“ освојио 13 трофеја. Четири пута је био шампион АБА лиге, исто толико Србије, а „Куп Кораћа“ је подигао пет пута.

За сениорску репрезентацију Србије дебитовао је на Светском првенству 2014. у Шпанији гдје је освојена сребрна медаља.

Са репрезентацијом је освојио и сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рију 2016. године. Играо је и на Свјетском првенству 2019. у Кини.

Репрезентација „Србије“ данас је побиједила „Канаду“ са 95:86 и пласирала се у финале Свјетског првенства у којем ће играти против Њемачке у недјељу од 14 часова и 40 минута.

З. Калинац

Share With: