Манифестација „Лијевче поље и равнице твоје“ у Новој Тополи 29. и 30. јула

Културно умјетничко друштво „Петар Кочић“ Нова Топола организоваће поводом Огњене Марије 29. и 30. јула са почетком од 20 часова манифестацију „Лијевче поље и равнице твоје“.

Предсједник КУД“Петар Кочић“ Марица Рачић рекла је да ће се првог дана манифестације у четвртак 29. јула, публици представити изворне пјевачке групе, док ће другог дана у петак 30. јула посјетиоци уживати у наступу многобројних КУД- ова који ће прије почетка продефиловати кроз Нову Тополу и одржати кратак наступ испред храма.

„Током вечери фолклора наступиће Фолклорна секција“Котор Варош“ из Котор Вароша и КУД- ови “Мотајички вук“ Србац, „Славко Мандић“ Мрчевци, „Мирково коло“ Врбашка, „Уна“ Козарска Дубица и „Петар Кочић“ Нова Топола“, рекла је Рачићева и додала да ће КУД „Петар Кочић“ наступити са три фолклорне групе, млађа и велика група са по двије кореографије и средња са једном кореографијом.

Душанка Мајсторац из ЖПГ“Јованка Богојев“ Нова Топола рекла је да ће током вечери изворне пјесме и ојкаче у четвртак 29. јула наступати пјевачке групе из Градишке и околине.

„Долазе нам мушке пјевачке групе „Козара“ Горњи Подградци, „Понос Козаре“ Грбавци, „Синови Козаре“ и „Висока Крајина“ Градишка, док ће наша група „Сноп- Јованка Богојев“ запјевати женксе изворне пјесме“, рекла је Мајсторац и изразила наду да ће у наредном периоду бити више женских пјевачких група које ће чувати српску изворну пјесму.

Манифестација „Лијевче поље и равнице твоје“ биће одржана у Дому културе „Србија“ у Новој Тополи.

Д. Јанковић

Share With: