Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Malinović: Što više čovjek radi na sebi više doprinosi zajednici

Jovana Malinović iz Gradiške studira dva fakulteta, pravo i softverski inženjering u Beogradu i kaže da bi jednog dana voljela biti advokat za intelektuelnu svojinu.

Ova mlada djevojka osim prava i programiranja ima različita interesovanja, zanima je marketing i brendiranje projekata i firmi.

Jovana je pohađala Srednju stručnu i tehničku školu u Gradišci, smijer ekonomski tehničar,  završila je dva razreda za jednu godinu s ciljem da studira mašinstvo u Rusiji, ali je ipak prevagnula njena ljubav prema pravu.

Gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške Malinovićeva je navela da je član brojnih studentskih organizacija, među kojima posebno ističe Organizaciju srpskih studenata u inostranstvu koja ima preko 10 000 članova  i gdje je ona predsjednik Pravnog tima. Ova organizacija se prema njenim riječima bavi različitim projektima u saradnji sa ministarstvima s ciljem da pomognu studentima iz Srbije da odu na usavršavanje u inostranstvo i da se vrate da rade u svoju zemlju.

Jovana je veliki humanista, učestvuje u različitim humanitarnim akcijama među kojima su i posjete Srbima na Kosovu i Metohiji gdje je do sada bila više puta.

Njena ljubav su putovanja ali i borilačke vještine. Bila je prvak BiH u džiju džicu, tokom studiranja zanimala se za kendo i aikido, a sada trenira japansku vještinu drevnih samuraja iaido. Riječ je o japanskoj borilačkoj vještini koja njeguje ljepotu i gracioznost pokreta mačem i za koju se često koristi izraz „ples sa mačem“.

Malinovićeva je učestvovala i na Evropskom prvenstvu u Torinu u Italiji, a kao gost trenirala je i sa engleskom reprezentacijom u Londonu. Cilj joj je kako kaže da dostigne crni pojas u ovoj vještini, a možda jednog dana i da bude trener.

Govoreći o daljnjem obrazovanju Malinovićeva je navela da joj je želja da upiše doktorske studije na Harvardu.

„Voljela bih negdje dalje da usmjerim obrazovanje i pomognem našem narodu da ide ka boljem životu“, navela je Malinovićeva.

Ona je naglasila da što više čovjek radi na sebi više doprinosi zajednici.

Mladima je poručila da se što više posvete sebi i unutrašnjoj izgradnji svoje ličnosti.

U prilogu donosimo razgovor s njom u emisiji “Žene i mogućnosti” Radio Gradiške.

Share With: