Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Prva ženska radnička zadruga “Blistajte sa nama”

U okviru humanitarne organizacije ADRA iz Banjaluke u Banjaluci je nedavno osnovana prva ženska radnička zadruga pod nazivom „Blistajte sa nama“ koja pruža usluge čišćenja i održavanja poslovnih prostora, stanova, kuća i drugog.

Članica radničke zadruge „Blistajte sa nama“ Biljana Slijepčević gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške rekla je da je to prva ženska zadruga u BiH osnovana prošlog mjeseca  s ciljem zapošlljavanja žena kojima je potreban posao i koje žele da odgovorno i vrijedno rade i ostvaruju prihode.

„Trenutno nas ima pet. Otvorene smo za saradnju sa svima koji su zainteresovani“, navela je Slijepčevićeva i dodala da za sada rade samo na području Banjaluke i okoline i da u narednom periodou planiraju proširiti djelatnost.

Prije njih u Banjaluci je osovana i šivaonica „Dive redizajn“ koja je nastala nakon pokretanja obuke za žene sa invaliditetom da nauče osnove šivanja i krojenja.

Administrativni radnik Ružica Todorović rekla je da su zbog velikog interesovanja osim žena sa invaliditetom upisivali i druge polaznice.

„Imale smo dosta polaznica koje su nakon obuke izrazile želju da nastave i dalje da rade i tako smo došli na ideju da se pokrene šivaonica i da se rade redizajnirani proizvodi koji nisu zastupljeni na našem tržištu“, navela je Todorovićeva.

Ona je istakla da rade unikatne torbe i cekere i dodala da se se bave i humanitarnim radom i da dosta polovne odjeće dobijaju putem donacija koja nije upotrebljiva ali se može preraditi.

Za praznike pripremaju kreativne čestitke sa mnoštvom detalja.

Share With: