Луиђино Поцо почасни грађанин Градишке

Скупштина града Градишка донијела је одлуку да поводом Дана града – 24. априла, признање почасног грађанина Градишке додијели италијанском привреднику Луиђину Поцу, предсједнику и власнику ПМП групације у оквиру које послује компанија „ПМП Јелшинград – Фабрика машина“ а.д. Градишка.

Признање Поцу додијељено је на приједлог градоначелника Градишка Зорана Аџића а због значајног доприноса развоју и промоцији града, посебно у области привреде, образовања, те друштвеног и хуманитарног рада.

Аџић је подсјетио да су Поцо и његова компанија прије 15 година приватизовали градишки „Јелшинград“, инвестирали око 45 милиона евра и повећали број запослених са 50 на тренутних око 300 радника.

„Скупштина је донијeла одлуку да Луиђино Поцо буде почасни грађанин Градишке не само због значајних резултата у привреди, него и због његове хуманости. Помагао је људима из Градишке којима је требала трансплатација органа да оду у болницу у Падову и обаве операцију иако домаћи фондови нису имали споразум са том болницом, а његова компанија подржала је бројне културне, спортске и друге манифестације“, рекао је Аџић.

Скупштина града додјелила је Повељу града Градишка Недељку Гоги за достигнућа у умјетности, те постхумано бившем директору и глумцу Градског позоришта Градишка Драшку Видовићу, за допринос развоју позоришне умјетности.

Захвалнице града Градишка за допринос у области привреде додијељене су Славиши Томашевићу, привредном друштву „Форте флекс“ и компанији „Центрум трејд“.

За допринос у области спорта Захвалнице су додијељене женском кошаркашком клубу „Козара“ и клубу борилачких вјештина „Нитен“, за постигнуте резултате у области информационих технологија Кeнану Махмутагићу, а за допринос у области хуманитарног рада доктору Бојану Вујановићу.

Признања ће бити уручена на Академији поводом Дана града, која ће бити одржана у понедјељак, 24. априла у Културном центру Градишка у 19 часова.

М.Малешевић

Share With: