Куглашице градишке Козаре побједнице 2. Купа Српске

Куглашице градишке Козаре побједнице су 2. Купа Републике Српске. Он су у финалу, које је одржано у Куглани Градишка, заузеле прво мјесто са 3182 оборена чуња. Дуге су биле куглашице бањалучког Врбаса са 3042 док је треће мјесто заузела екипа Кастела из Бањалуке са 2770 оборених чуњева.

Маја Ковачевић из Козаре рекла је да јој је веома драго што су на почетку године, у којој обиљежавају јубилеј 50 година постојања, освојиле Куп Републике Српске. Она је истакла да су биле сигурне у побједу јер су на недавно одржаном појединачном првенству Републике Српске за куглашице управо куглашице Козаре заузеле прва три мјеста, Татјана Злојутро, Маја Ковачевић и Рената Козлина.

Куглашице бањалучког Врбаса нису успјеле одбранити титулу првака Српске. Заузеле су друго мјесто али је Едина Ковачевић забиљежила најбољи резултат са 590 оборених чуњева што је њен нови лични рекорд.

Бранка Котур из бањалучког Кастела истакла је да је овај клуб један од млађих на куглашкој сцени али да су задовољни оствареним резултатима. У клубу тренира 12 младих куглашица од којих су двије са ранијим такмичарским искуством.

Куп Републике Српске за куглашице подржала је Градска управа града Градишка. Куп је отворио начелник градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Иван Раденовић док је главни судија Горан Шмитран објавио начин играња. Испред Куглашког савеза РС учеснике је поздравио предсједник Скупштине КСРС Дарко Лацковић.

Г.Влаинић

Share With: