Konstituisan Forum za bezbjednost građana grada Gradiška

Konstitutivna sjednica gradskog Foruma za bezbjednost građana održana je danas u Gradišci, a za predsjednika je izabran direktor Centra za socijalni rad Gradiška Rade Cumbo.


Cumbo je naveo da je Forum savjetodavno tijelo Skupštine grada, te da je cilj da na rješavanju problema iz oblasti bezbjednosti građana zajednički djeluju ustanove koje se bave određenim oblastima bezbjednosti, a čiji su predstavnici članovi ovog foruma.

On je naveo da  su i na današnjoj konstitutivnoj sjednici delegirane određene teme iz oblasti bezbjednosti.

„Jedna od tema bila je bezbjednost pješaka u Ulici obala vojvode Stepe Stepanovića, uz savski kej, sa akcentom na ograničavanje brzine kretanja vozila. Potrebno je obezbijediti sigurnost šetača, ali se istovremeno mora uvažiti da je to jedini pristup za stanare te ulice i da se ona ne može zatvoriti za saobraćaj. Odjeljenje za stambene i komunalne poslove procijeniće kako najbolje uredititi saobraćaj u toj ulici“, rekao je Cumbo.

On je dodao da građani mogu da daju sugestije Forumu za bezbjednost tako što će se obratiti Gradskoj upravi lično, elektronskom poštom ili putem telefona.


Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je Gradiška jedna od malobrojnih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i BiH koje imaju Forum za bezbjednost građana.

„Želja nam je da Forum bude savjetodavno tijelo svim ustanovama koje se bave pitanjima bezbjednosti, te da na gradskoj skupštini razmatramo određena pitanja koja forum delegira i da donosimo kvalitetne odluke“, kaže Adžić.

On naglasio da Gradiška, osim što ima zadovoljavajuće stanje bezbjednosti, ima i dobru međuvjersku i međunacionalnu toleranciju, što može biti prednost i preporuka da je ovo ugodna sredina za život svih građana, boravak turista i investiranje.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić izrazio je zadovoljstvo zbog kostituisanja Foruma navodeći da je na prvom zasjedanju konstatovano da je stanje bezbjednosti na području Gradiške zadovoljavajuće.

On je naglasio da policija konstantno radi na poboljšanju stanja bezbjednosti, te da će kroz rad foruma dobiti i određene preporuke građana, te moći efikasnije djelovati radi poboljšanja bezbjednosti.

Forum za bezbjednost građana Gradiške čine predstavnici Gradske uprave i Skupštine grada, Policijske uprave, Profesionalne vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i Komunalne policije, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Aktiva direktora osnovnih škola i predsjednici tri mjesne zajednice.

Share With: