Конкурс за ликовно стваралаштво Завичајног музеја Градишка 2023

Завичајни музеј Градишка расписао је Конкурс за ликовно стваралаштво ученика основних и средњих школа, те предшколских установа са подручја града Градишка.

Учешће на Конкурсу није условљено темом, техником, нити форматом рада. Ученици се могу изразити према властитом сензибилитету, а најуспјешнији радови и ученици биће награђени.

Радове је потребно доставити до 10. априла 2023. године, лично или путем поште на адресу ЈУ Завичајни музеј Градишка, Младена Стојановића бр. 8, 78400 Градишка, након чега ће комисија донијети одлуку о награђеним радовима.

Радови се достављају у затвореним ковертама одговарајућег формата или импровизованим ковертама у складу са димензијама рада, са уписаним подацима аутора (име и презиме, разред и школа) на полеђини рада.

Изложба радова ће бити приређена у ЈУ Завичајни музеј Градишка или на платоу испред ЈУ Културни центар Градишка, у зависности од временских услова, 13. априла 2023. године, у периоду када град Градишка обиљежава Међународни дан умјетности, проглашен од стране UNESCO-a.

Награде се додјељују за прва три рада у свим категоријама.

Предшколска дјеца ће бити награђена поклон боном у вриједности од три пута по 50 КМ. Ученици основне школе ће бити награђени поклон боном, и то: ученици од 1. до 5. разреда у вриједности од: 50 КМ, 100 КМ и 150 КМ и ученици од 6. до 9. разреда у вриједности од: 50 КМ, 100 КМ и 150 КМ.

Ученици средње школе ће добити новчану награду у износу од: 100 КМ, 150 КМ и 200 КМ, а првопласирани ће стећи право учешћа на Атељеу на отвореном „Др Борислав Шокчевић“.

Share With: