Kolovit se sprema za nova putovanja

Dvije grupe kulturno-umjetničkog društva „Kolovit“ Gradiška otputovaće u nedjelju 30. juna na turneju u Bugarsku gdje će učestvovati na Festivalu folklora.

Predsjednik KUD-a, „Kolovit“ Mirko Borjanović, rekao je da će otputovati ukupno 44 djece i to sekcija Potkozarje iz Mašića uzrasta od 8 do 13 godina i dječija mješovita grupa iz grada uzrasta od 10 do 12 godina.

Borjanović je naveo da je polazak iz Gradiške predviđen u nedjelju u 16 časova i dodao da će u Bugarskoj boraviti do 7. jula.

„Imaćemo dva nastupa, a slobodno vrijeme predviđeno je za obilaske. Ovo je peta godina za redom da putujemo u Bugarsku, djeci bude lijepo, druže se i budu na moru“, rekao je Borjanović.

On je naveo da nakon ovog putovanja dječije grupe idu na raspust dok će se prvi ansambl pripremati za predstojeće koncerte.

„ Na tvrđavi Kastel u Banjaluci u organizaciji KUD-a „Veselin Masleša“ 13. jula učestvovaćemo na srpskom Saboru folklora“, rekao je Borjanović i dodao da ih nakon toga očekuje nastup u  Gradišci na Smotri folkolora u okviru „Gradiškog ljeta“, dok 16. jula putuju na turneju u Grčku u grad Kavalu na Festival folklora gdje će boraviti do 23 . jula

Članovi kulturno-umjetničkog društva „Kolovit Gradiška“ učestvovali su od 19. do 26. juna na „16. Rainbow world folklore festivalu“ u gradu Elk u Poljskoj. Dječiji izvođački ansambl uzrasta od 12 do 14 godina predstavio se sa pet koreografija. Kažu da je bio jako dobar i zanimljiv festival i da su dobili poziv da i sljedeće godine dođu sa prvim ansamblom.

 

Share With: