Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

“Gradiško ljeto 2019” – brojne manifestacije u julu

U okviru“Gradiškog ljeta 2019.“ u ponedjeljak, 1.jula na sportsko-rekreativnim terenima u Kruškiku počeće turnir u malom fudbalu“Gradiška-Kruškik 2019“.

Turnir, na kojem će učestvovati i ekipe iz regiona, trajaće do 14.jula.Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Gradiška, Danka Mirjanić, gostujući u emisiji”Kulturni kolaž” Radio Gradiške istakla je da je najveći broj manifestacija u okviru „Gradiškog ljeta 2019.“planiran u julu mjesecu.

„Drugog jula u 10 časova  na Ljetnoj pozornici  u Kulturnog centra biće odigrana predstava za djecu “Vrijeme je za bajku“, a za najmlađe sugrađane, 9.jula biće upriličena i „Radionica šarenica“, s ciljem promocije pisanja i čitanja, a već sutradan na Ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja u 21 čas biće odigrana predstava“Ljubav“, istakla je Mirjanićeva i dodala da će 5.jula biti održana sportska manifestacija“1.Gradiški noćni cener“, dok je Festival zanatskog piva na programu 6.jula na Ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja.

Mirjanićeva je dodala da će 7.jula na obali rijeke Save biti održano 25.Državno prvenstvo u sportskom ribolovu i najavila Gradiški muzički maraton.“ U okviru maratona, od 7.do 11.jula, posjetioci će moći uživati uz izvođače starogradske, rok, bluz i džez muzike“, rekla je Mirjanićeva i posebno izdvojila koncert Sanje Ilića i grupe „Balkanika“, 8.jula na platou Kulturnog centra od 21 čas i 30 minuta.

U okviru „Gradiškog ljeta 2019.“, predviđene su i tradicionalne kulturne manifestacije čiji je cilj promocija narodnih običaja, kroz pjesmu i igru kulturno-umjetničkih društava sa područja Gradiške.U Brezik Lamincima i Grbavcima, 11.jula biće održan Petrovdanski sabor i Grbavačko prelo, a 14.jula na Ljetnoj pozornici Kulturnog centra, Smotra folkora KUD-ova grada Gradiška.Od 19.do 21.jula na stadionu FK „Dubrave“ biće održana manifestacija“Dani dijaspore“.

Treći Međunarodni muzički festival“Kozars“ biće održan od 18. do 20.jula ispred Gradske vijećnice, dok će na Ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja, 24.jula biti upriličeno književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić, a 29. jula veče „Stend Up“komedije sa Dušanom Jokićem.

Mirjanićeva je dodala da je 13.jul rezervisan za 17-ti Međunarodni sajam antikviteta i kolekcionarstva, 14.jula je Promocija ronilačkog sporta na ostrvu na rijeci Savi, dok će 28.jula na rijeci Savi biti održano Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

Share With: