Код девет особа у Српској утврђено присуство вируса корона, пет преминуло

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, извршено је тестирање 339 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код девет особа подаци су Института за јавно здравство Републике Српске.

Ради се о шест мушких и три женске особе, од којих је шест средње и три особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, три особе су из Бијељине, по двије из Бањалуке и Власенице и по једна из Приједора и Прњавора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су двије особе из Бањалуке и по једна из Брода, Котор Вароша и Мркоњић Града.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64.255 случајевa вируса корона, а преминулo je укупно 3.746 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 46.822 особе, а тестирана је укупно 279.791 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 142 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 64, а у осталим болницама 78. На респиратору је 17 особа (13 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 4 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1.349 особa, а надзор је завршен код 191.982 особе.

Share With: