Delegacija Trebinja posjetila Gradišku

Delegacija grada Trebinja, na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, boravila je danas u radnoj posjeti Gradišci gdje su o pozitivnim iskustvima u funkcionisanju gradskih administracija razgovarali sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem i njegovim saradnicima.

Adžić je rekao novinarima da je voma važno da predstvanici najsjevernijeg i najjužnijeg grada Republike Srpske razgovaraju o tome šta je to dobro što Gradiška ima, a može se primjeniti u Trebinju i obrnuto.

„Ovakvi sastanci i razmjene iskustava i dobrih praksi su značajni za unaprijeđenje rada gradskih uprava i pružanja usluga građanima i privrednicima“, nagalsio je Adžić.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da rukovodstvu Trebinja predstavi posebnosti i prednosti Gradiške, koja prepoznala i određene dobre prakse trebinjske gradske administracije koje želi da primjeni u svom radu.

Ćurić je zahvalio Adžiću i njegovim saradnicima na gostoprimstvu, te istakao da delegacija Trebinja nije slučajno odlučila da dođe u Gradišku.

„Primjetili smo da se u Gradišci privrednicima izlazi u susret u svemu onom što je moguće da doprinose njihovom razvoju, te da je Gradska uprava bila uključena u kvalitetne projekte na osnovu kojih su dobili značajna grantovska sredstva. Spremni smo da razmijenimo iskustva i da sve dobre prakse primjenimo u Trebinju. Imamo takođe priliku da predstavimo šta je to što smo mi radili a moglo bi se primjeniti u Gradišci“, naveo je Ćurić.

Ćurić je pozvao građene Gradiške da posjete Trebinje, te dodao da će i Trebinjcima svakako preporučiti da posjete Gradišku.

On je dodao da je Trebinje, koje ima smještajne kapacitete sa više od 3.200 ležajeva, u maju imalo najveći broj registrovanih dolazaka turista do sada, a da su za naredni vikend rezervisani svi smještajni kapacieteti.

M.Malešević

Share With: