Код 27 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, извршено је тестирање 521 лабораторијског узорка, а нови вирус корона  потврђен је код 27 особaподаци су Института за јавно здравство Републике Српске.

Према мјесту пребивалишта, по три особе су из Котор Вароша и Теслића, по двије из Бијељине, Добоја, Кнежева, Лакташа и Требиња и по једна из Бањалуке, Брода, Зворника, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Рибника, Сокоца, Хан Пијеска и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су двије особе из Угљевика и по једна из Шамца, Теслића, Козарске Дубице, Лакташа, Шипова, Котор Вароши и Требиња.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64.133 случаја вируса корона, а преминуло je укупно 3.710 особa код којe је потврђен тест на вирус корона.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 227 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 105, а у осталим болницама 122.

На респиратору је 39 особа (22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 17 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1.936 особа, а надзор је завршен код 191.109 особа

Share With: