Književni četvrtak sa Stevkom Kozić Preradović

U Osnovnoj školi „Mladen Stojanvić“ u Gornjim Podgradcima danas je održan „Književni četvrtak“ sa Stevkom Kozić Preradović, koji je organizovao Kulturni centar Gradiška.

Pjesnikinja Stevka Kozić Preradović iz Banja Luke predstavila je učenicima svoju novu zbirku pjesama pod nazivom „Dijete u kompijuteru“.

Ona je rekla da su djeca imala priliku da se igraju, druže i pričaju ali i da zaplešu te da je to ono što je nedostajalo njenom djetninjstvu.

„Knjiga „Djete u kompijuteru“ pamti period dug 50 godina, ona prati dobro i loše odnosno uspoređuje i prati period djetinjstva iz vremena prije 70 godina  i ovog današnjeg“, dodala je Preradović.

Direktor škole “Mladen Stojanović” Miladin Branković rekao je da je škola počastvovana time što ima mogućnost da bude domaćin ovakve manifestacije te da mu je drago da djeca sa sela i podgradačkog područja imaju priliku da učestvuju na aktivan način sa jednim poznatim pismcem što je za njihove prilike rijetka situacija.

„Književni četvrtak“ novi je projekat Kulturnog centra kojim ova ustanova nastoji potaknuti učenike da što više čitaju i pišu.

Share With: