Јубилеј Телевизије Градишка: Важан и одговоран информатор локалних догађаја (ФОТО)

Свечаним скупом и програмом, Телевизија Градишка, нови сектор у саставу Јавног предузећа РТВ Градишка, обиљежава данас прву годишњицу. На значај овог медија, који се у мрежи кабловских оператера огласио 20. априла 2022. године, указали су представници оснивача, Града Градишка, бројних установа, удружења грађана и предузећа.

Честитке, тим поводом упутили су највиши званичници Републике Српске.

– За ово вријеме Радио-телевизија Градишка је постала респектабилна медијска кућа која је стекла повјерење гледалаца у Градишки и Републици Српској.

Вјерујем да ћете и даље наставити са развојем Радио-телевизије Градишка уз пуно уважавање професионалних стандарда.

Желим Вам пуно успјеха у животу и раду и да успјешно одговорите на захтјеве професије“,

навео је предсједник Републике Милорад Додик у честитки упућеној директору Рајку Ромићу, уредницима, новинарима и свим запосленима.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић у честитки поручује да подржава рад РТВГ-а и изражава захвалност свим онима који су имали визију и омогућили да најстарији електронски медиј у Градишци, Радио Градишка, прерасте у својеврстан информативни центар – Радио-телевизију Градишка.

– Увјерена сам да ћете, као друштвено одговорна медијска кућа и даље бити у служби истинитог и благовременог информисања, поштујући моралне кодексе новинарске професије, те свједочити развоју и напретку Градишке на свим пољима.

Уз жељу да останете истрајни у промоцији свог града и Републике Српске, још једном вам честитам прву годишњицу и желим много успјеха у даљем раду“, наводи се у честитки предсједавајуће Предсједништва БиХ.

“Уз Радио Градишку, који постоји дуже од четири деценије, програм Телевизије на најбољи могући начин употпунио је медијску презентацију града на Сави, те квалитетним програмом и

извјештавањем о најзначајнијим догађајима из Градишке и околине, испунио очекивања бројних гледалаца” наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Он је пожелио да Радио-телевизија Градишка настави путем свог даљег развоја и много успјешних година рада на корист и понос РТВГ-а и грађана Градишке.

Радио-телевизија Градишка је у протеклих годину дана успјела да превазиђе бројне изазове, да постане функционално предузеће у којем су обједињене све три области, радијски и телевизијски програм и веб сектор, рекао је директор Радио-телевизије Градишка Рајко Ромић, поводом обиљежавања прве године емитовања телевизијског програма.

Телевизија је сложенији и комплекснији медиј у односу на радијски програм. Успјели смо да са 15 радника и са сарадницима успјешно припремимо, произведемо и емитујемо програмске садржаје у протеклих годину дана. Поносан сам на оно што смо успјели остварити и на људе који чине овај медиј и који улажу сталне напоре како би информисали грађане и обогатили програм – навео је Ромић.

Ромић је нагласио да је РТВГ у кратком временском периоду успјела да произведе неколико емисија властите продукције из различитих сфера друштва и да гледаоци у наредном периоду могу очекивати нове програмске садржаје.

Зоран Аџић, градоначелник Градишке, којем је уручена захвалница, као и Миленку Павловићу, предсједнику градске Скупштине, нагласио је велики значај ове медијске куће.

– Ово је прилика да похвалим запослене, да истакнем њихов ангажман и велики допринос одговорном информисању и праћењу свих активности из различитих друштвених сфера. Градишка има чиме да се поноси јер смо показали, значај и улогу одговорног локалног медија – казао је Аџић.

Годишња награда
Годишњу награду добила је Сања Суботић Цумбо, уредник ТВ Градишка за, како је наведено, зато што је показала изузетну енергију, упорност и истрајност а идејама несебично, у складу са потребама Града, јавности, кадровским и техничким могућностима, допринијела препознатљивом програму ТВ Градишка.

За мене је ова награда знак поштовања, уважавања моје улоге и повјерење у сараднике, у све који су, заједно са мном, градили нови медиј и стицали нова телевизијска искуства, казала је, у обраћању свечаном скупу Сања Суботић Цумбо.

Извор: Милан Пилиповић / srpskainfo.com

Share With: