Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

JP „Radio Gradiška“ već 41 godinu u eteru

Radio je najstariji elektronski  medij i za njega se kaže da  ne stvara zavisnost i ne krade vrijeme.

Radio Gradiška je zvanično počela sa radom 29. septembra 1979. godine kada je spiker Alma Hadžijusufović tačno u 15 časova javljanjem u program ozvaničila početak rada „Radio Gradiške“.

”Dobar dan poštovani slušaoci, Radio Gradiška na srednjem talasu 202 metra ili 1450 kiloherca, emitujemo eksperimentalni program”, rečenica je kojom je počelo informisanje građana iz studija „Radio Gradiške“.

Prvu redakciju Radio Gradiške činili su novinari: Božo Šćepanović, Nenad Trifunović, Vlado Slijepčević i Jovan-Joco Dakić, dok je muzički urednik bio Milutin Stajčić. Prvi spikeri su bili Alma Hadžijusufović i Dubravka Lovrenović, a tehnički realizatori Nazif Čatak i Ivanka Kolundžić. Šef računovodstva bila je Dragica Marjanović, a sekretar redakcije Enisa Zahirović. Prvi direktor Radio Gradiške bio je Gojko Šerbula.

Radio Gradiška je najstariji elektronski medij u Gradišci.

Trenutno ima 12 zaposlenih i jednog saradnika. Direktor i glavni i odgovorni urednik „Radio Gradiške“ je Aleksandra Stojanović. Novinari su: Sanja Subotić Cumbo, Gordana Vlainić, Milorad Malešević, Suzana Vidović, Milana Serdar i Srđan Kovačević. Tonski realizatori su: Ranka Sladojević, Dragan Đokić i Nenad Božić. Referent za administrativno-računovodstvene i marketinške poslove je Snježana Lazendić.  Voditelj je Dejan Janković, a saradnik  Slobodan Borjanović.

Osnovna djelatnost „Radio Gradiške“ je realizacija informativnog, obrazovnog, kulturnog, dječijeg, muzičkog, sportskog i drugih programa s ciljem pravovremenog i objektivnog informisanja građana.

Od početka rada „Radio Gradiška“ direktno prenosi sjednice lokalnog parlamenta. Centralna informativna emisija „Hronika Radio Gradiške“ je na programu svakog radnog dana u 15 časova, a realizujemo i brojne druge prenose i emisije iz oblasti privrede i društva, kulture i sporta.

U skladu sa profesionalnim standardima i pravilnikom Regulatorne agencije za komunikacije za javne servise svakodnevno informišemo građane. Na frekvenciji 98,8 MHz emitujemo program od 6 do 21 čas. Naš program možete pratiti i putem veb stranice www.radiogradiska.com  i Facebook stranice Radio Gradiška.

Osnivač „Radio Gradiške“ je Skupština opštine Gradiška. Radio Gradiška je jedna od 16 lokalnih javnih radio stanica u Republici Srpskoj.

Radio Gradiška je u ovoj godini napravila iskorak iz lokalnog medija i stavila se u funkciju brzog i tačnog informisanja javnosti kako na gradiškom tako i na širem području. Svi zaposleni su radili u punom kapacitetu, pratili sve događaje na terenu i o njima izvještavali i nikakva opasnost od zaraze nije uticala ni na kvalitet ni kvantitet programa. Pratili smo i izvještavali iz karantina, Doma zdravlja, Bolnice, sa terena uopšte.

U periodu od 16. marta do 30. juna 2020. godine reemitovali smo 72 konferencije za štampu Kriznog štaba  i Ministarstva zdravlja Republike Srpske koje su bile vezane za pandemiju izazvanu virusom korona, a praćene su i sve konferencije za štampu Gradskog kriznog štaba. Sva saopštenja institucija sa republičkog nivoa objavili smo u programu i na internet stranici Radio Gradiške.

Brojna istraživanja su pokazala da je radio najbolji izvor informacija o lokalnim događajima i da je medij kojem građani najviše vjeruju.

Radio je daleko najlepši medij, pogotovo sada, kada sve klizi u jednu tešku tabloidizaciju, u žutilo, u jednu nevjerovatnu lakoću srozavanja svih kriterija. Čini se da je radio ipak najotporniji na to. 

Share With: