Jovo Zeljković novi predsjednik Saveza invalida rada Republike Srpske

Na  Skupštini Saveza invalida rada Republike Srpske održanoj juče u Banjaluci za predsjednika Saveza  jednoglasno je izabran Jovo Zeljković iz Gradiške.

Zeljković je naveo da će njegov zadatak kao predsjednika Saveza invalida rada Republike Srpske biti da poboljša položaj invalida rada na nivou Republike, koji se ne nalaze u zavidnom položaju i  da je najvažniji zadatak  kategorisati invalide rada koji će na taj način lakše ostvarivati određena prava.

On je istakao i da će jedan od zadatka biti i da i taj da ovom  Savezu pristupi još udruženja invalida rada i da bi na taj način bili reprezentativniji.

„Gradska organizacija invalida rada u Gradišci je zadovoljna podrškom Gradske uprave našeg grada koji najviše u BiH izdvaja za rad udruženja, dobijamo iz budžeta 14 000 KM i mi smo  kroz razne projekte uspjeli obezbjediti 18000 KM  i tim sredstvima pomogli smo mnogim našim članovima“ dodao je Zeljković.

Gradska organizacija invalida rada Gradiška broji 350 članova, dok Savez invalida rada Republike Srpske predstvalja  oko 3000 članova.

Share With: