Top lista

Top lista za 30.05.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Još 13 novozaraženih virusom korona

Virus korona u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa potvrđen je kod još 13 lica među 524 testiranih, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Riječ je o osam žena i pet muškaraca. Po tri osobe su iz Prijedora i Banjaluke, po dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i Teslića i po jedna osoba je iz Dervente, Kozarske Dubice i Prnjavora.

Testiranja uzoraka obavljena su u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske i Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini

Riječ je o tri žene srednje životne dobi i pet žena starije životne dobi, dok je pet muškaraca srednje životne dobi.

Šest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizovana, a ostale će biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 1.351 slučaj virusa korona, oporavilo se 737 lica, a preminulo je 100 ljudi kod kojih je potvrđen novi virus. Ukupno je testirano 24.012 lica.

U UKC Srpske ukupno se liječi 68 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju “Kovid-19” hospitalizovano je 27 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji jedan pacijent.

Kod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedan pacijent je na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije.

Na staroj lokaciji Hirurgije je 17 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na staroj lokaciji Pulmologije je 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju zbrinuto je 49 pacijenata, u Opštoj bolnici Trebinje 12, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru 17, pet u Bolnici u Gradišci i dva u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome kovida-19, u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci je 120 osoba, 28 osoba u Domu učenika u Doboju, 22 u Studentskom domu u Trebinju i jedna u Domu učenika u Bijeljini.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.579 lica, a nadzor je završen kod 31.149 lica.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera radi suzbijanja širenja novog virusa korona.

Share With: