Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Dozvoljen rad ugostiteljskim objektima do 23 časa

Gradski štab za vanredne situacije grada Gradiška na današnjoj  sjednici donio je izmjene Naredbe o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na teritoriji grada Gradiška.

Naredbom se do 25. maja zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, rad bazenima, velnes i spa centrima, posebno u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj, takmičarske aktivnosti sprotskih organizacija i sportista, rad svadbenim salonima i svi skupovi privatnog karaktera na kojima se okuplja više od 50 osoba.

Naredbom se do 1. juna svakim danom ograničava rad do 23 časa ugostiteljskim objektima za ishranu i piće. Radnim danima i subotom trgovinama na veliko do 22 časa, nedjeljom do 14 časova, trgovinama na malo prehrambenom i neprehrambenom robom takođe. Dragstorima se ograničava rad svakim danom do 23 časa i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježeg tijesta i kolača. Tržnim centrima rad je dozvoljen do 22 časa svakim danom.

Naredbom se do 1. juna fitnes centrima ograničava rad svakim danom do 22 časa, subjektima uslužnih i zanatskih djelatnosti i poljoprivrednim apotekama svakim danom i subotom do 22 časa, nedjeljom do 14 časova, apotekama bez promjene radnog vremena.

Benzinskim pumpama i plinskim pumpnim stanicama ograničava se rad do 23 časa svakim danom za dio pumpe i stanice u kojem je smješten prodajni i ugostiteljski objekat, a bez vremenskog ograničenja rada kada je u pitanju prodaja goriva, drugih naftnih derivata i plina.

Priređivačima igara na sreću svakim radnim danom ograničava se rad do 22 časa, a nedjeljom do 14 časova.

Dječijim igraonicama ograničava se rad svakim danom do 22 časa, kao i aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces.

Tržnicama na veliko i malo ograničava se rad od 7 do 17 časova, a stočnim pijaca od 6 do 13 časova.

Svi subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih po uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Share With: