Изложба „OMNIA VANITAS“ Огњена Тепавчевића у Београду

У галерији „ART FOR ALL“ у Београду у понедјељак, 9. октобра биће отворена изложба радова умјетника Огњена Тепавчевића из Градишке.

Поетика радова, насталих у протекле двије године као и сам назив изложбе „OMNIA VANITAS“ (таштина) је мотив у умјетности који описује и подсјећа на пролазност и празнину земаљског живота.

„У мотивима  Ванитас се симболизује  најчешће са лобањом или неким предметом који изумире. На мојим сликама је то најчешће запаљени, полупани луксузни аутомобил, напуштени објекат, камп или порушене  грађевине у рату,  које су уједно и осврт на дешавање у свијету. Ликови (фигуре) су дислоцирани, најчешће смјештени на сам крај формата и на тај начин у сваком тренутку алудирају на грчевиту борбу и бијег( излаз) из одређене ситуације (времена) и простора који дијелимо“, навео је Тепавчевић.

Огњен Тепавчевић је рођен у Сарајеву 1982. године. Умјетничку школу, Факултет умјетности завршио је у Нишу. Постдипломске специјалистичке студије на истом факултету завршава 2010. године. Самостално је излагао у Нишу, Београду, Крушевцу, Градишци и Бањалуци. Члан је УЛУСА. Ради као професор ликовне културе у Гимназији Градишка.

Share With:
Open

close button