Izabran najpovoljniji izvođač za gradnju mosta na Savi

Na zadnjoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske, poslanik SNSD-a Denis Šulić u okviru poslaničkih pitanja postavio je pitanje nadležnima u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske  kada će biti izgrađen most na Savi u Gradišci.

“Izgradnja ovog mosta je važan projekat u putnoj infrastrukturi Republike Srpske i grada Gradiška. Nadam se da ćemo ubrzo početi sa gradnjom na dobrobit svih građana”, rekao je Šulić.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić izjavio je za ATV da je hrvatska strana objavila da je izabrala najpovoljnijeg izvođača radova i da očekuje da u najskorije vrijeme počne izgradnja mosta na Savi između Republike Srpske i Hrvatske.

“Očekujem da taj posao počne veoma brzo ako ne bude smetnji u vezi sa procedurama, žalbama, rokovima i slično”, rekao je Trninić i dodao da je posao dobio konzorcijum u kome su jedna domaća i dvije hrvatske kompanije.

U javnom preduzeću „Autoputevi Republike Srpske“ su potvrdili da je donesena odluka o dodjeli ugovora i da teče rok za žalbe, a uporedo se radi i na izboru nadzora.

Radovi, od uvođenja izvođača u posao, treba da budu završeni u roku od 30 mjeseci, a uporedo sa gradnjom mosta trebala bi početi i gradnja pristupne saobraćajnice sa hrvatske strane.

Konzorcijumu firmi „Integral inženjering“ Laktaši, „Đuro Đaković montaža“ i „Zagreb montaža“ povjerena je izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, a u Republici Srpskoj očekuju da će sve predviđene procedure biti uskoro završene kako bi krenula realizacija tog važnog projekta.

Priča o izgradnji mosta na Savi dužine 463 metra traje od 2004. godine. Projekat sa pristupnim saobraćajnicama je, prema ranijim podacima, vrijedan 64 miliona.

Share With: