Хапшење због напада на полицију 

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка лишили су јуче слободе лице иницијала М.П. из Градишке због постојања основа сумње да је починило кривично дјело ,,Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

Како се наводи у саопштењу ове управе, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка синоћ су око 23.10 часова, у улици Светозара Марковића у Градишци, извршили су котролу путничког аутомобила којом приликом је сувозач М.П. изашао из наведеног возила и вријеђао полицијске службенике, те се оглушило о наређење полицијских службеника да престане са истим.

„Током хапшења наведено лице је пружало отпор и нанијело једном полицајцу тјелесне повреде. Лице М.П. наставио је са вријеђањем полицијских службеника и у просторијама ПУ Градишка, као и са пружањем активног отпора, те је том приликом исти задобио тјелесне повреде као и још двојица полицијских службеника, а затим је употребом физичке снаге оштетио инвентар у просторијама за смјештај ухапшених лица“, наводи се у саопштењу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се након документовања и комплетирања предмета против лица М.П. поднесе извјештај за почињена кривична дјела ,,Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ и ,,Оштећење и одузимање туђе ствари“.

 М.Малешевић

Share With: