Градоначелник Аџић организовао пријем за дјецу са Косова и Метохије (ВИДЕО)

Градоначелник Градишке Зоран Аџић организовао је данас пријем дјецу из Косовске Каменице, која у Градишци бораве у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Аџић је дјеци из Косовске Каменице уручио пригодне поклоне и поручио да у Градишци увијек имају пријатеље и ослонац у тешким тренуцима.

Он је захвалио Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији и Милораду Арлову који свих ових година пружају могућност грађанима Градишке да подијеле радост и љубав са дјецом из јужне српске покрајине.

Аџић је захвалио и гостима на доласку, те закључио да је енергија, жеља и воља која се види у очима дјеце из Косовске Каменице гаранција да ће они пребродити све потешкоће, изградити себе као личности и своје породице и очувати српство на Косову и Метохији.

На пријему код градоначелника Аџића, дјеца која су први пут у Републици Српској и они који су долазили раније нису крили одушевљење због боравка у Градишци и гостопримства њихових домаћина.

Наставница у основној школу „Десанка Максимовић“ из Косовске Каменице Јадранка Васић подсјетила је да је прије 11 година боравила у Градишци и да су јој остала сјећања на дивне домаћине, Културни центра и градишко културно-умјетничко друштво „Коловит“ које јој је и дало идеју да оснује аматерску пјевачку групу „Каменички бисери“ и радионицу израде народних ношњи.

Међу дјецом из Косовске Каменице која су допутовала у Градишку су и чланови ове групе која његује српску традицију и изводи традиционалне косовске пјесме.

Градишка је осми пут домаћин дјеци са Косова и Метохије а ове године 46 дјеце из Косовске Каменице угостили су ученици основне школе „Козарска дјеца“ из Крушкика и њихови родитељи.

М.Малешевић

Share With: