Top lista

Top lista za 05.12.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Gradonačelnik Adžić organizovao prijem za Teu Kovačević

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas prijem za mladu teniserku Teu Kovačević, koja 1. novembra putuje u Majorku na prestižni turnir koji organizuje teniska akademija španskog tenisera Rafaela Nadala.

Adžić je istakao da je Tea Kovačević  veoma telentovana  i već prepoznatljiva igračica u svijetu tenisa, te da je u prethodnih nekoliko turnira ostavarila izuzetne rezultate u uzrastu do 10 godina, ali i starijim kategorijama.

„ Na posljednjem turniru u Skoplju ona je osvojila singl turnir u kategorijama U10 i U11, te turnir u Parizu“, naveo je Adžić i naglasio da se Tea trenutno priprema za odlazak na prestižni turnir u Majorki na kome se okupljaju mladi talenti iz čitavog svijeta.

Adžić  je naglasio da je Gradska uprava od početka podržala ovu mladu teniserku i njen talenat, a da je Tea na najbolji način promovisala Gradišku i Republiku Srpsku.

On je zahvalio društveno odgovornim kompanijama sa područja Gradiške koje su pomogle razvojni put mlade teniserke i dodao da će Gradska uprava i dalje pratiti njen rad.

Tea je istakla da spremno dočekuje turnir u Majorki , trenira dva puta dnevno a uveče odigrava sparing mečeve sa rekreativcima iz teniskog kluba.

Ona  je navela  da joj je u dosadašnjoj karijeri najdraža pobjeda na turniru “Little Mo” u Majamiju, te da je psihički dosta napredovala i da nema više treme na velikim turnirima.

Njen otac i trener Marko Kovačević rekao je da pripreme za turnir teku veoma dobro i da Tea veoma dobro radi na treninzima.

“Zaista je impresivno  gledati djevojčicu koja veoma brzo napreduje na nivou svjetskog juniorskog tenisa. Zadovoljan sam činjenicom da djevojčica od 10 godina prva na rang listi u kategoriji 10 i 12 godina u BiH i okruženju” istakao je Kovačević.

On je dodao da podrška institucija Republike Srpske, Gradske uprave, te gradonačelnika Zorana Adžića mnogo znači, jer i pored kvalitentog trenažnog procesa ne bi bili u mogućnosti da odu na vrhunska svjetska takmičenja bez finansijske podrške.

Share With: