Gradiškom aforističaru Bošku Grgiću nagrada za Platinasti aforizam

Na 18. festivalu humora i satire na temu ‘Ima li mene tamo!?…“ koji je održan 1. aprila u  Mrkonjić Gradu, aforističaru iz Gradiške Bošku Grgiću dodjeljena je Diploma za osvojene nagrade Platinasti aforizam, Top 10 nagrađenih aforizama, Najduhovitija satirična pjesma i Najbolji epigram.

Grgić je nagradu Platinasti aforizam dobio za aforizam koji kaže ‘Među nama nema ništa – sve ste prigrabili sebi!.

Na temu 18. konkursa humora i satire: ‘ Ima li mene tamo!?…’ prijavilo se 176 autora iz Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Crne Gore koji su poslali: – 1.350 aforizama,  47 priča,  93 pjesme, 84 epigrama, 20 pjesama u akrostihu, 1 poemu, 5 haiku pjesama, 15 šala, 15 viceva, 10 basni, 8 „savremenih bajki“ i 4 humoreske.

Među bogatim i britkim aforizmima, te u satiričnoj poeziji i drugim formama satire, pristigle na konkurs dominirale su socijalne i političke teme, a najviše aforizama doticalo se odlaska mladih iz BiH, apsurdima i anomalijama u društvu i drugim aktuelnim temama.

Osim lokalnih satiričara Živka Đuze, Marije Rožić, Đorđa Radića, Đure Stipanovića, Momčila Ćuse i Milana Trivunčića, nagrađeni su i Vladimir Vuković, Dinko Osmančević i Mile Lisica iz Banja Luke, Sarajlija  Rešad Sultanović Sultan, Milan Obrenović iz Rogatice, Zoran Simić iz Foče, Radovan Berić iz Prijedora i Boško Grgić iz Gradiške.

Odmah nakon festivala  svjetlo dana ugledao je i Zbornik najboljih radova, kog su  svojim karikaturama oplemenili sarajevski umjetnik Rešad Sultanović Sultan i Goran Ćeličanin iz Varvarina.

18. festival humora i satire na temu ‘Ima li mene tamo!?…’. organizovao je  ‘Klub umjetničkih duša’ iz Mrkonjić Grada.

Share With: