Gradiški vatrogasci obilježili krsnu slavu Ilindan

Ilindan je krsna slava vatrogasaca u Republici Srpskoj.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška obilježila je danas krsnu slavu, Svetog proroka Iliju.

Starješina profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška, Goran Stojaković rekao je da je krsna slava prilika da se okupe u vatrogasnom domu sa prijateljima, ali i prilika da se podsjete svega što su uradili između dvije slave.

“Istakao bih nekoliko stvari koje smo zajedno sa Gradskom upravom uspjeli da završimo, a to je dalje tehničko opremanje kako u vezi obnovljanja kompletne uniforme svih pripadnika vatrogasne službe, tako i završetka postupka nabavke malog nabavnog vozila čija se isporuka očekuje krajem oktobra”, naveo je Stojaković i dodao da Gradska uprava čini napore da zatvori konstrukciju nabavke vozila auto-ljestve i izrazio nadu da će to završtiti do kraja godine i da će nastaviti sanaciju vatrogasnog doma.

Stojaković je naglasio da su to značajni iskoraci urađeni za godinu dana.

On je naveo da vatrogasna jedinica u Gradišci ima 29 pripadnika što je u skladu sa Planom zaštite od požara grada Gradiška i dodao da se u narednom periodu može očekivati povećanje broja vatrogasaca zbog budućeg graničnog prelaza i novog mosta na rijeci Savi.

Obilježavanju krsne slave gradiških vatrogasaca prisustvovali su predstavnici Gradske uprave Gradiška, kao i penzionisani vatrogasci.

Share With: