Gradiški inovatori i ove godine će učestvovati u takmičenju za najbolju inovaciju

Članovi Udruženja inovatora Gradiška će i ove godine učestvovati u Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju, koje se organizuje u okviru specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske i Srbije i ima za cilj da podstakne inovativnost i preduzetništvo.

Sekretar Udruženja inovatora Gradiška Ratko Vasić rekao je da članovi ovog udruženja već imaju potencijalne inovacije sa kojim žele da se prijave na takmičenje, te da će u narednom periodu formirati timove sa članovima raznih struka, koji će biti i učesnici radionica “Abeceda inovatorstva” koje organizuje Udruženje inovatora.

Predsjednik Skupštine Udruženja inovatora Mirko Pisarić rakao je da udruženje postoji više od 10 godina i redovan je učesnik takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, dodajući da je najveći uspjeh postigla njihova ekipa “Hepob”, koja je 2017. godine osvojila prvo mjesto.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske obezbjedilo je 38.000 KM za nagradni fond Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju.

Prva nagrada je 10.000 KM, a najboljim timovima srednjoškolaca i studenata pripašće nagrade od po 1.500 KM.

Prijave za takmičenje traju do kraja aprila, a proglašenje najboljih pradviđeno za kraj godine.

Share With: