Gradiška omladina darovala krv

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška u saradnji sa Službom za transfuziju Bolnice Gradiška, organizovala je dvodnevnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Koordinator za zdravstvene aktivnosti, davalaštvo krvi i rad sa podmlatkom i omladinom Crvenog krsta Gradiška Dragana Stević rekla je da su u akciji učestvovali mladi ljudi sa područja Gradiške.

“Akcija je počela juče odazivom 10-ak omladinaca okupljenih u novoformiranom aktivu “Grupa mladih pozitivaca”, a danas su  akciju podržali i članovi Mladih socijaldemokrata” rekla je Stevićeva.

Predsjednik MSD-a Gradiška Dušan Ristić rekao je da se 10 omladinaca odazvalo akciji kako bi u teškim vremenima pandemije korona virusa pomogli onima kojima je krv neophodna.

Đorđe Latinčić krv je danas  darovao sedmi put zaredom. On je istakao da dolazi iz porodice u kojoj su svi dobrovoljni davaoci krvi i naglasio da mu davalaštvo mnogo znači jer njegova krv može nekome spasiti život.

Specijalista transfuziologije Tatjana Milešević Babić rekla je da je svaka doza krvi dobrodošla. Ona je istakla da je trenuno stanje zaliha krvi zadovoljavajuće i dodala da su uvijek dobrodošli davaoci  negativnih krvnih grupa.

“Potrebe za svim krvnim grupama su uvijek velike jer mi imamo dosta hroničnih bolesnika koji redovno primaju krv, tu su i  operacije,  a krv je potrebna i kovid pacijentima” rekla je Babićeva.

G.Vlainić

Share With: