Градишки ватрогасци на задацима и мимо пожара

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица у Градишци протеклих година је, уз подршку локалних и републичких институција, учинила значајне искораке на пољу материјално-техничке опремљености и оспособљавања кадра.

Врло пожртвовано су, посебно протеклог мјесеца, поред редовних задатака, ватрогасци приступили санирању посљедица олујног невремена које је, у неколико наврата, захватило и Градишку.

У Професионалној ватрогасно-спасилачкој јединици, која је поводом крсне славе Илиндана, на пригодном дружењу окупила пензионисане и активне ватрогасце, истичу да је сваки дан нови изазов. Ова година, посебно љетни период, врло је захтјеван и за припаднике ове јединице.

„ Тих дана смо, захваљујући успјешној организацији, стигли у бројне мјесне заједнице и одговорили задацима који су били пред нама. Обезбиједити несметано одвијање саобраћаја путевима који су, након невремена, били затрпани свим и свачим, био је приоритетан задатак за наше тимове“, присјећа се Стојаковић. Апелује на суграђане да у овом периоду, када владају високе температуре ваздуха, избјегавају неконтролисано и несмотрено паљење на отвореном. „Обавеза је сваког ко има намјеру палити на отвореном корове и пољопривредни отпад, обавијестити и тражити сагласност од ватрогасне јединице“, подсјећа Стојаковић.

У досадашњем периоду године, градишки ватрогасци су имали око 150 интрвенција. Годишње, у просјеку, на терен излазе око 400 пута по разним основама: приликом гашења пожара, санирања посљедица временских непогода, те саобраћајних незгода.

Сања Т.

Share With: