Град и олуја, четврти дан: Полупани аутомобили, кровови и успјеви (ФОТО)

Прошле ноћи град и олуја уништили су стотине имања у околини Нове Тополе. Најтежа ситуација, према јављању читалаца СрпскаИнфо је у Карајзовцима, Петровом Селу, Романовцима, Вилусима, Машницима, Береку, Елезагићима…

Град и вјетар порушили су пластенике, уништили успјеве и баште, воћњаке, рсаднике цвијећа и многе аутомобиле. Полупани су прозори, црепови, фасаде, оборени зидови… То је нечувено и неподношљиво. Сваког поднеа наступа олуја. Више нема шта ни да уништи, осим кућа и објеката које сваког јутра поправљамо – казали су нам мјештани Лијевчанског краја.

На великом подручју Поткозарја и Лијевча нема струје, електрични стубови су оборени а водови покидани. Електро-екипе су на терену али, према процјени мјештана и стања у селима, тешко је очекивати да ће редовно снабдијевање струјом бити тако брзо успостављено.

Директор Противградне превентивне Републике Српске Тихомир Дејановић изјавио је синоћ, да је до 21 час у суботу навече испаљено 200 ракета. Он је додао да је ово четврта градоносна олуја на истом подручју.

– Током четири дана испаљено је више од 800 ракета и у великој мјери смањен град, његова величина и интензитет падања, али је на многим локалитетима град нанио штете – рекао је Дејановић.

Штаб за ванредне ситуације Градишка, закључио је да све службе морају бити стављене у функцију нормализације стања, снабдијевања струјом, поправке путева и стамбених објеката…

Извор: Милан Пилиповић / srpskainfo.com

Share With: