„Госпођици“ награда жирија, публике и за глумицу (ФОТО)

Проглашењем најбољих синоћ је завршен први позоришни фестивал у Градишци „Љубица“. Награду жирија и награду публике за најбољу представу  добила је представа „Госпођица“ Народног позоришта Републике Српске. Награду за најбољу глумицу добила је  Слађана Зрнић за улогу у представи „Госпођица“, а награда за најбољег глумца уручена је Александру Стојковићу за улогу у представи „Миропомазани“.

Награда за најбољег глумца носи назив по првом директору Градског позоришта Градишка Драшку Видовићу који је био заговорник фестивала „Љубица“.

Глумица Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић која је добила ову награду за њену улогу у представи „Госпођица“ рекла је да је веома срећна али уједно и тужна јер та награда буди сјећања на покојног Видовића.

„С друге стране ја сам пресрећна што сам учествовала на фестивалу који се зове по првој професионалној глумици БиХ, Љубици. Мислим да је веома племенито назвати фестивал по њој, а фестивал је одлично организован“, рекла је Зрнићева.

 

Александар Стојковић рекао је да глумцу свака награда има посебно значење, али да оне морају бити подстех за даљи рад и доказивање.

„Једино мјерило да глумац вриједи јесте та да он траје, да га траже, а награде могу да дођу или не“, рекао је Стојковић. Он је истакао да је фестивал „Љубица“ благодат за позоришну умјетност у Градишци  и да је похвално што три млада човјека који су све организовали имају подршу Града којем је потребна култура да би био град у пуном смислу.

 

Златан Видовић, директор фестивала „Љубица“ изразио је задовољство што је публика попунила сва мјеста у сали током свих пет вечери фестивала.

„Мислим да смо са овим фестивалом побједили у сваком смислу. У смислу културе, посјећености, дружења, размјени енергија, нових искустава“ рекао је Видовић и нагласио да је позориште јак медиј а да култура  чини један народ.

Г.Влаинић

Share With: