Fudbal rezultati, „Kozara“ izborila ligu za prvaka

U okviru 21. kola Prve lige Republike Srpske, fudbaleri „Kozare“u subotu su na gradskom stadionu u Gradišci savladali ekipu „Željezničar sport tima“ iz Banjaluke, rezultatom 1:0.

„Kozara“ je kolo prije diobe Prve lige, na ligu za prvaka i ligu za opstanak, sa nova tri boda obezbjedila ligu za prvaka pa će narednog vikenda bez rezultatskog pritiska odigrati krajiški derbi protiv „Borca“ u Banjaluci.

U 21. kolu Druge lige „Zapad“, fudbaleri „Jedinstva“ iz Žeravice u suboru su na gostovanju savladali ekipu „Laktaša“, rezultatom 4:0, dok su  „Dubrave“ doživjele minimalni poraz od 1:0 na gostovanju kod „Proletera“ u Tesliću.

Fubaleri „Lijevča“ iz Nove Topole, u 21. kolu Regionalne lige „Zapad“, juče su poraženi rezultatom 2:1 na gostuju kod ekipe „Gorice“ u Šipovu.

Proteklog vikenda odigrane su utakmice Područne i Opštinske lige Gradiška.

U 17. kolu Područne lige Gradiška juče su ostvareni sljedeći rezultati: „Sloboda“ – „Mladi Krajišnik“ 1:0, „Biseri“ – „Kozara“ Turjak 0:4, „Župa“ – „Omladinac“ 1:1, „Potkozarje“ – „Sloga DIPO“ 3:5, „Borac“ Maglajani – „Torpedo“ 4:1 i „13 Skojevki“ – „Kalemi“ 4:1. Slobodna je bila ekipa „Tamarisa“.

Ekipa „13 Skojevki“ iz Grbavaca je na prvom mjestu prvenstvene tabele Područne lige sa 34 osvojena boda, a slijede je „Sloga DIPO“ sa 33, „Kozara“ Turjak sa 32 i „Omladinac“ i „Torpedo“ sa po 30 bodova.

U 15. kolu Opštinske lige Gradiška, „Ratar“ je ju suboru savladao „Jablanicu“ rezultatom 6:0, a a u jučerašnjim susretima postignuti su sljedeći rezultati: „Vilusi“ – „Borac“ Mašići 1:4, „Obradovac“ – „Mladost“ 6:0, „Laminci“ – „Bratstvo“ Orahova 8:0  i „Romanovci“ – „Polet“ 1:3. Slobodna je bila ekipa „Bratstva“ iz Kozinaca.

Na tabeli Opštinske lige prvi je „Obradovac“ sa 40 bodova, a slijede ga „Laminci“ sa 38 i „Polet“ sa 36 osvojenih bodova.

Share With: