Top lista
Prijedlozi za Top listu - 20.07.2019.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Festival “KozArs” od 18. do 20. jula

Treći Međunarodni muzički festival “KozArs” biće održan od 18. do 20. jula u Gradišci.

Organizator festivala Željko Galonja rekao je da je cilj “KozArs-a” da umjetnici i drugi ljudi iz okruženja dolaze Kozari, da ona bude inspiracija za njihovo pisanje i komponovanje i da čari i blago Kozare, koje je niskorišćeno u duhovnom smislu, predstavimo svijetu.

“Pokušali smo da napravimo da ozbiljni umjetnici, prije sevih, kompozitori iz okruženja promišljaju i istražuju Kozaru i šalju nam svoje kompozicije koje mi predstavimo na festivalu”, istakao je Galonja.

On je nagalsio da su dosadašnji festivali “KozArs” krunisani i drugim zbornikom radova “Kozara kroz zvuk, riječ i sliku”, te albumom muzičkih kompozicija sa prvog festivala, čiji je izdavač švajcarska izdavačka kuća “Junajted solist”.

Galonja je rekao da će na otvranju festivala “KozArs” u četvrtak 18. jula u 20 časova, ispred gradske Vijećnice, biti izveden scenski nastup “Stand Down” sa poznatim beogradskim glumcem Nebojšom Milovanovićem.

Galonja je naveo da je za drugi dan festivala, u petak 19. jula u 19 časova ispred Vjećnice, predviđen Multimedijalni performans „KonTekst“, gdje će biti govora o položaju umjetnika danas i o njihovom promišljanju odnosa ruralnog i gradskog.

Posljednje festivalske večeri, u 19 časova ispred Vijećnice biće održana promocija časopisa “Kozara kroz zvuk, riječ i sliku” i digitalnog kompakt diska “KozArs”, a u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška, na koncertu “ModernArs”, biće premijerno izvedene kompozicije pisane za festival.

Festival “KozArs” održava se uz podršku Gradske uprave i u okviru programa “Gradiškog ljeta”, koje organizuje Turistička organizacija grada Gradiška.

Share With: