Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Festival “KozArs” od 18. do 20. jula

Treći Međunarodni muzički festival “KozArs” biće održan od 18. do 20. jula u Gradišci.

Organizator festivala Željko Galonja rekao je da je cilj “KozArs-a” da umjetnici i drugi ljudi iz okruženja dolaze Kozari, da ona bude inspiracija za njihovo pisanje i komponovanje i da čari i blago Kozare, koje je niskorišćeno u duhovnom smislu, predstavimo svijetu.

“Pokušali smo da napravimo da ozbiljni umjetnici, prije sevih, kompozitori iz okruženja promišljaju i istražuju Kozaru i šalju nam svoje kompozicije koje mi predstavimo na festivalu”, istakao je Galonja.

On je nagalsio da su dosadašnji festivali “KozArs” krunisani i drugim zbornikom radova “Kozara kroz zvuk, riječ i sliku”, te albumom muzičkih kompozicija sa prvog festivala, čiji je izdavač švajcarska izdavačka kuća “Junajted solist”.

Galonja je rekao da će na otvranju festivala “KozArs” u četvrtak 18. jula u 20 časova, ispred gradske Vijećnice, biti izveden scenski nastup “Stand Down” sa poznatim beogradskim glumcem Nebojšom Milovanovićem.

Galonja je naveo da je za drugi dan festivala, u petak 19. jula u 19 časova ispred Vjećnice, predviđen Multimedijalni performans „KonTekst“, gdje će biti govora o položaju umjetnika danas i o njihovom promišljanju odnosa ruralnog i gradskog.

Posljednje festivalske večeri, u 19 časova ispred Vijećnice biće održana promocija časopisa “Kozara kroz zvuk, riječ i sliku” i digitalnog kompakt diska “KozArs”, a u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška, na koncertu “ModernArs”, biće premijerno izvedene kompozicije pisane za festival.

Festival “KozArs” održava se uz podršku Gradske uprave i u okviru programa “Gradiškog ljeta”, koje organizuje Turistička organizacija grada Gradiška.

Share With: