Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Evidentiranje prvačića telefonskim putem

U Osnovnoj školi “Vasa Čubrilović” očekuju da će se na testiranje za upis u prvi razred odazvati oko 100 mališana. Prema riječima direktora ove škole Vladimira Stanišljevića evidentiranje dorasle djece za polazak u školu biće obavljano telefonskim putem od 1. do 22. aprila. On je naglasio da će zbog epidemiološkim mjera prijavljivanje djece biti vršeno isključivo telefonskim putem i elektronskom poštom. Za evidenciju su potrebni osnovni podaci o djetetu i roditeljima.

„Potrebnu dokumentaciju roditelji će dostaviti kad djete bude pozvano na testiranje, a očekujemo da će testiranje biti početkom maja“ rekao je Stanišljević.

Direktorica Osnovne škole „Danilo Borković“ Nada Gustovarac rekla je očekuje da će u ovoj gradskoj školi biti upisano oko 90 budućih prvačića, dok je direktorica Osnovne škole „Sveti Sava“ Dubrave Rajna Soldat rekla da u centralnoj školi i područnim odjeljenjima očekuju upis oko 30 prvačića.

U prvi razred osnovne škole za narednu školsku godinu 2021/2022. upisuju se djeca koja do kraja avgusta ove godine navršavaju šest godina.

Na zahtjev roditelja u prvi razred mogu biti upisna i djeca koja do kraja 2021. godine navršavaju šest godina ukoliko stručna komisija procijeni da je spremno za to.

U prvi razred se mogu upisati i djeca starija od šest godina koja zbog bolesti ili drugih razloga nisu bila upisana do sada u osnovnu školu.

G.Vlainić

Share With: