Dvadesetčetvrta sjednica Skupštine grada Gradiška 30. maja

Dvedesetčetvrta redovna sjednica Skupštine grada Gradiška biće održana u četvrtak 30. maja, sa početkom u 9 časova.

Na dnevnom redu su 33 tačke, među kojima su informacije o stanju u privredi, poljoprivredi, stanju protivgradne preventive i pripremama za sezonu 2019. godine, te stanju u oblasti šumarstva i lovstva na području Gradiške, za 2018. godinu.

Na dnevnom redu je Informacija o stanju u oblasti kulture i izvještaji o poslovanju i godišnji obračuni za prošlu godinu javnih ustanova „Kulturni centar“, Zavičajni muzej“, „Narodna biblioteka“, „Turistička organizacija Gradiška“, Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“, javnih zadravstvenih ustanova „Dom zdravlja“ i „Apoteka“, te „Razvojne agencije Gradiška“ i Javnog preduzeća „Radio Gradiška“.

Odbornici će razmatrati Izvještaj o radu Načelnika opštine u organima preduzeća koja obavljaju komunalnu djelasnost: „Bodovoda“, „Gradske čistoće“ i „Toplane“, te Informaciju o proizvodnji i distribuciji toplotne energije u sistemu centralnog grijanja na području grada u sezoni 2018./2019. godina i realizaciji ugovora zaključenog između Opštine Gradiška i IEE d.o.o. Banjaluka.

Biće razmatrana Informacija o organizaovanju i funkcionisanju civilne zaštite za prošlu godinu, te prijedlozi odluka o izmjenama regulacionih planova stambenog naselja „Jalšingrad 1“ i područja zona 2,7 i 8 – istočne gradske zone Gradiška.

Na dnevnom redu su odluke o izmjenama odluka o uređenju prostora i građavinskom zemljištu, određivanju radnog vremena prodajnih objekata u kojima se obavlja trgovina na malo na području Gradiške, o administrativnim taksama, mjesnim zajednicama, pružanju usluga pravne pomoći i bezbjednosti saobraćaja na putevima na području Gradiške.

Odbornici će razmatrati prijedloge oduka o izmjenama i dopunama odluka o komunalnim taksama, načinu vršenja taksi prevoza, Prijeedlog Odluke o prodaji putničkih automobila u vlasništvu grada Gradiška, te prijedloge akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Na dnevnom redu su i Prijedlog Riješenja o davanju djelimične saglasnosti na cijene javnog prevoza, razriješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Radio Gradiška će direktno prenositi 24. redovnu sjednicu Skupštine grada Gradiška.

Share With: