Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Dvadesetčetvrta sjednica Skupštine grada Gradiška 30. maja

Dvedesetčetvrta redovna sjednica Skupštine grada Gradiška biće održana u četvrtak 30. maja, sa početkom u 9 časova.

Na dnevnom redu su 33 tačke, među kojima su informacije o stanju u privredi, poljoprivredi, stanju protivgradne preventive i pripremama za sezonu 2019. godine, te stanju u oblasti šumarstva i lovstva na području Gradiške, za 2018. godinu.

Na dnevnom redu je Informacija o stanju u oblasti kulture i izvještaji o poslovanju i godišnji obračuni za prošlu godinu javnih ustanova „Kulturni centar“, Zavičajni muzej“, „Narodna biblioteka“, „Turistička organizacija Gradiška“, Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“, javnih zadravstvenih ustanova „Dom zdravlja“ i „Apoteka“, te „Razvojne agencije Gradiška“ i Javnog preduzeća „Radio Gradiška“.

Odbornici će razmatrati Izvještaj o radu Načelnika opštine u organima preduzeća koja obavljaju komunalnu djelasnost: „Bodovoda“, „Gradske čistoće“ i „Toplane“, te Informaciju o proizvodnji i distribuciji toplotne energije u sistemu centralnog grijanja na području grada u sezoni 2018./2019. godina i realizaciji ugovora zaključenog između Opštine Gradiška i IEE d.o.o. Banjaluka.

Biće razmatrana Informacija o organizaovanju i funkcionisanju civilne zaštite za prošlu godinu, te prijedlozi odluka o izmjenama regulacionih planova stambenog naselja „Jalšingrad 1“ i područja zona 2,7 i 8 – istočne gradske zone Gradiška.

Na dnevnom redu su odluke o izmjenama odluka o uređenju prostora i građavinskom zemljištu, određivanju radnog vremena prodajnih objekata u kojima se obavlja trgovina na malo na području Gradiške, o administrativnim taksama, mjesnim zajednicama, pružanju usluga pravne pomoći i bezbjednosti saobraćaja na putevima na području Gradiške.

Odbornici će razmatrati prijedloge oduka o izmjenama i dopunama odluka o komunalnim taksama, načinu vršenja taksi prevoza, Prijeedlog Odluke o prodaji putničkih automobila u vlasništvu grada Gradiška, te prijedloge akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Na dnevnom redu su i Prijedlog Riješenja o davanju djelimične saglasnosti na cijene javnog prevoza, razriješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Radio Gradiška će direktno prenositi 24. redovnu sjednicu Skupštine grada Gradiška.

Share With: