Ђурђевдански фестивал објавио конкурс за композиције и младе извођаче

Тридесето, јубиларно издање Ђурђевданског фестивала биће одржано на великој, специјално дизајнираној сцени у спортској дворани „Борик“ у Бањалуци, уз присуство публике и у директном преносу на Радио-телевизији Републике Српске 17. маја идуће године. У сусрет сљедећем јубиларном, 30. Међународном Ђурђевданском фестивалу дјечије пјесме оганизациони тим Фестивала објавио је јавни позив за композиције и извођаче.

На конкурс за извођаче, према пропозицијама Фестивала, могу се пријавити дјеца доби од 8 до 12 година. Тим Фестивала ће младим интерпретаторима, који задовоље пропозиције конкурса додијелити одговарајаће композиције, снимити пјесму, обезбиједити пратећу плесну групу и кореографију на финалној вечери, али и помоћи при реализацији музичког ТВ спота.

Дјецу пријављују родитељи, а осим пријаве која се шаље путем електронске поште потребно је послати и аметерски видео снимак извођења било које поп или дјечије пјесме.

Младе интерпретаторе могу предложити и аутори композиција који своје ауторске пјесме кандидују за најбољу дјечију композицију 2024. године. Основни критеријум за композиторе је да пјесма није већ извођена или званично објављена.

Фестивал ће поводом свог 30. рођендана најбоље пласираним композиторима и извођачима обезбиједити вриједне награде, а свим ауторима одабраних композиција биће исплаћен хонорар.

Све услове и формуларе за пријаве извођачи и композитори могу пронаћи на званичном сајту Фестивала: djeca.rtrs.tv.

Пријаве се шаљу на мејл адресу: djurdjevdanskifestival@gmail.com

Рок за пријаву композиција и извођача је 31. децембар 2023. године.

Share With: