Дежурне службе на терену: Санирају штету од невремена

Све расположиве службе Цивилне заштите, вастрогасне јединице, Градске чистоће,одмах су у сриједу 19. јула изашле на терен и успјеле су до сада колико-толико да санирају штету.

Припадници Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице Градишка у посљедња  два дана имали су више од 30 техничких интервенција највише због оборених стабала на путевима.

Старјешина ПВЈ Градишка Горан Стојаковић, каже да су имали интервенције на путни правцима у Драгењима, Цимиротима, Кијевцима, Машићима, Јазовцу, Романовцима, Вилусима.“Било је доста позива, али смо изашли у сусрет нашим грађанима“ додао је Стојаковић.

Радници Комуналног предузећа „Градска чистоћа“ Градишка такође су на терену од сриједе, 19, јула.

Технички директор Драган Благојевић,  каже да раде и на уређењу градских улица, те се ради на дионици пута Машићи Јурковица. „Посао ће се наставити и сутра, а ради се у мјесној заједнци Грбваци, те снабдијевамо питком водом мјештане гдје се укаже потреба“ рекао је Благојевић.

На терену су и радници Електродистрибуције Градишка, с обзиром да је прекинуто снабдијевање електричном енергијом у више мјесних заједница. Више од 24 часа електричну енергију немају мјесне заједнице Церовљани, Берек, Јурковица, Вилуси, Јазовас, Машићи, те дјелимично Доњи Подградци, Драгењи, Цимироти. Радници овог предузећа отклањају кварова на електро-мрежи. Због невремна дошло је и и до квара на телефонској линији.

Како се и данас у  послијеподневним часовима најављују временске непогоде све дежурне службе у Градишци су у припрвности.

За већи дио БиХ издато је наранџасто упозорење за наредна два дана због локалних пљускова, праћени грмљавином и појачаним вјетром, а могућа је и појава града.

Н.М.

Share With: