„Dani Gradiške u Beogradu“

U Beogradu će 11. i 12. aprila 2019. godine biti održana manifestacija “Dani Gradiške u Beogradu”.

Cilj manifestacije je uspostavljanje saradnje u oblasti privrede, kulture i sporta u duhu paralelnih i specijalnih veza Republike Srpske i Srbije.

U Centru za kulturu ”Vlado Divljan” u opštini Palilula 11. aprila u 18 časova planirana je gastronomska ponuda Lijevča polja i Potkozarja uz izložbu grafika “Gradiška nekad i sad” autora dr Borislava Šokčevića i likovnu izložbu “15 godina rada Gradiške kolonije”.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao da će istog dana u Centru za kulturu ”Vlado Divljan” u 20 časova biće odigrana predstava “Ljubav”, u izvođenju glumaca iz Gradskog pozorišta Gradiška i Narodnog pozorišta Republike Srpske.

“Dvanaestog aprila, u Skupštini grada Beograda biće održana prezentacija albuma”Građanska Gradiška”, koji opisuje Gradišku u periodu iz 1914. do 1941.godine, kada je Gradiška nosila sinonim “Mali Beograd” i upravo smo to željeli da iskoristimo kao poveznicu i da se predstavimo u Beogradu”, istakao je Adžić.

Adžić  je naglasio da je u narednom periodu planirano osnivanje Udruženja Gradiščana u Beogradu i pozvao sve ljude iz Gradiške koji žive i rade u Beogradu da posjete pomenutu manifestaciju.

U Knez Mihajlovoj ulici od 11 do 15 časova biće postavljen multimedijalni promotivni štand koji će prezentovati istoriju Gradiške, turističke potencijale, kulturu i tradiciju našeg kraja.

Share With: