Dan policije: služen parastos poginulim policajcima

Povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske – 4. aprila, kod spomen-ploče u zgradi Policijske uprave Gradiška danas je služen parastos i pomen poginulim policajcima u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška Željko Puzić, naveo je da je u proteklom ratu poginulo 12 policajaca iz Gradiške i 7 iz Srpca.

On je naveo da je u okviru obilježavanja Dana policije organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u kojoj je učetvovalo 36 pripadnika ove uprave, organizovan „Dan otvorenih vrata“ za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a da su planirana i predavanja u osnovnim i srednjim školama, na temu vršnjačkog nasillja i štetnosti konzumiranja droga, alkohola i duvana.

Predsjednica Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila opštine Gradiška, Dragica Matković čestitala je Dan policije svim policajcima u Republici Srpskoj, naglasivši da je veoma važno da se oni na ovaj dan prisjete poginulih kolega.

Matkovićeva, koja je i supruga poginulog policajaca Dragana Matkovića, koji je stradao na sanskom ratištu krajem 1995. godine, istakla je da je veoma važno što je MUP Srpske pružio mogućnost djeci poginulih policajaca da se zaposle u policiji i u skladu sa svojim mogućnostima vodi računa o njihovim porodicama.

Policijska uprava Gradiška je nakon služenja parastosa organizovala i prijem za porodice poginulih policajaca i penzionisane policajce ove uprave.

Share With: