Dalibor Stojanović pobjednik Petog šahovskog memorijala „Primarius dr Remzo Suhonjić“

Peti memorijalni šahovski turnir „Prim. dr Remzo Suhonjić“ održan je danas u Kulturnom centru Gradiška. Organizatori turnira su šahovski klubovi „Kozara“ iz Gradiške i „Liskovac“ iz Liskovca.

Pobjednik turnira je velemajstor iz Bijeljine Dalibor Stojanović sa 7,5 poena, koji je i odbranio pehar osvojen prije dvije godine. Drugo mjesto pripalo je Aleksandru Savanoviću iz Banja Luke koji je osvojio 7 poena. Treći je sa takođe 7 poena Milan Vukić iz Banja Luke.

Specijalne nagrade dodjeljene su najboljem igraču sa područja Gradiške, sa Rapid liste a to je Zlatko Sarajlić iz Nove Topole. Takođe nagrađeni su Jovo Milutinović iz Prnjavora i Branko Marjanović iz Banja Luke.

Predsjednik Šahovskog kluba „Kozara“ Vladimir Subotić rekao je da je na turniru učestvovalo 53 takmičara među kojima su dva velemajstora Dalibor Stojanović iz Bijeljine, višestruki olimpijski reprezentativac BiH i Milan Vukić iz Banjaluke koji je bio prvak i bivše SFRJ.

„Turnir se igrao po švajcarskom sistemu i rejtingovan je za Rapid listu FIDE. Na turniru osim velemajstora učestvovali su internacinalni velemajstori kao i FIDE majstori, a ostalo su majstorski kandidati“, rekao je Subotić.

Povlačenjem prvog poteza, Memorijalni šahovski turnir „Prim. dr Remzo Suhonjić“ zvanično je otvorio Duško Ivetić iz Odjeljenja za privredu i društvne djelatnosti Gradske uprave grada Gradiška

„Ovaj turnir je posvećen značajnoj ličnosti našeg grada i drago mi je da se tradicija nastavlja. Drago mi je da na turniru učestvuju šahisti sa sjajnim titulama i da će ostvarenim uspjehom moći dalje napredovati na listi“ rekao je Ivetić.

Na otvaranju turnira Hikmet Hadžialagić naglasio je da je prim. dr Remzo Suhonjić bio član Šahovskog kluba „Kozara“ ali i Fudbalskog kluba „Kozara“. On je izrazio zadovoljstvo što se čuva uspomena na Suhonjića, bivšeg šahistu, fudbalera, ljekara, političara i humanistu.

Hadžialagić je istakao da je turnir podržala kćerka Remze Suhonjića, Dalila koja živi i radi u Kanadi ali misli na svoj grad.

G.Vlainić

 

Share With: