Bogatom gastronomskom izložbom i promocijom rakija i vina završen „Zdravofest 2019“

Gastro izložbom zdrave hrane i tradicionalne kuhinje, promocijiom domaćih rakija i domaćih vina iz regiona te prigodnim muzičkim programom  i etno-izložbom, danas je u Svadbenom salonu „Taksi bar“ održan drugi dan manifestacije “Zdravofest 2019.”

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić pohvalio je današnju ponudu tradicionalne hrane i domaćih rakija i vina ističući da se svi možemo okrenuti našoj gastronomskoj ponudi i baštini i to plasirati kao turistički sadržaj čime bi grad Gradiška i Republika Srpska ostvarili značajne prihode u svojim budžetima.

Direktor Turističke organizacije Gradiška Veljko Jovanović rekao je da se prisutnima predstavio veliki broj aktiva žena sa gastro ponudom, nekoliko vinarija sa područja Republike Srpske i Srbije kao i rakijaši sa područja Gradiške.

 

Na izložbi zdrave hrane i tradicionalne kuhinje slatke i slane specijalitete predstavile su “Kreativne žene” Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a Gradiška. Potpredsjednica Aktiva Slađana Šinik rekla je da Aktiv tradicionalno učestvuje na Zdravofestu i da su ovaj put izložile posna i mrsna jela.

 

Ljubica Koljančić iz Udruženja žena “Majka” iz Rogolja rekla je da su one danas ponudile posnu trpezu jer se obilježava Velika nedelja kada je važno postiti u susret Vaskrsu.

Predstavnik firme “BMB Delta” iz Jablanice Slavko Knežić predstavio je prirodne voćne rakije “Kozarski biser”. On je istakao da proizvode šest vrsta rakija koje su nagrađivane na brojnim sajmovima ističući priznanja internacionalnog sajma u Londonu za 2014., 2015. i 2018. godinu.

Knežić je naglasio da se rakije proizvode na  tradicionalan način od voća uzgojenog u Jablanici.

Osim predstavnika gradiške i banjalučke regije posjetioci Zdravofesta su mogli probati tradicionalnu gastronomsku ponudu gostiju iz Svrljiga u Srbiji. Učesnicima drugog dana “Zdravofesta 2019” dodijeljene su zahvalnice i plakete za najuređeniji štand.

 

Share With: