Apel građanima da prijave slučajeve prosjačenja

Policijska uprava Gradiška radi na sprečavanju prosjačenja i apelovala je da takve slučajeve građani prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je ranije da je ova uprava prepoznala problem prosjačenja i da je to problem koji je teško iskorijeniti.

„Mi preduzimamo zakonske mjere prema počiniocima tih prekršaja. Problem je što lica koja vrše te prekršaje nemaju vlastite imovine i kod kojih je teško izvršiti efekat naplate kazne. Često se radi i o maloljetnim licima. Mi ćemo u narednim danima, sa dolaskom ljepših dana kada se dešava i veći broj tih prekršaja, pojačati naše aktivnosti“ rekao je Trifković.

Iz gradiške policije danas su naveli da postupaju prema Planu akcije iz oblasti javnog reda i mira sa akcentom na sprečavanje prosjačenja, te da su do sada uhapšena dva lica i evidentirana ukupno četiri prekršaja.

Oduzeta je i određena količina novca koja će poslužiti kao dokaz u prekršajnom postupku.

Po kompletiranju predmeta, protiv izvršilaca prekršaja biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

G.Vlainić

Share With: