Antonije Živković autor monografije iz oblasti prava

Promocija monografije “Neopravdanost dekriminalizacije krivičnih djela klevete i uvrede u krivičnom zakonodavstvu Bosne i Hercegovine, Srbije i susjednih zemalja”, master pravnika Antonija Živkovića iz Gradiške, održana je sinoć na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banja Luci, koji je i izdavač ove monografije. Prisutnima su se obratili recenzent prof.dr Ivanka Marković , prof. dr Zdrava Stojanović i i autor.

“Monografija je rezultat temeljnog istraživanja problematike uvrede i klevete u odabranim zemljama kao što su Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i zapadnim zemljama sa bogatom pravnom tradicijom. U korelaciju su postavljene zaštita časti i ugleda s jedne strane i pravo na slobodu izražavanja s druge strane” , rekao je Živković.
On je rekao da je u svim navedenim zemljama došlo je do izmjene krivičnog zakonodavstva i drugih grana prava.
“Ovo je prva monografija objavljena na ovu temu u zadnjih deset godina. Monografija je namjenjena stručnoj i naučnoj javnosti, profesorima , studentima , advokatima, tužiocima, sudijama , pravnicima u privatnom i javnom sektoru ali i novinarima te široj javnosti” istakao je Živković.
Živkovićevi naučni radovi su objavljivani i u stručnim časopisima kao što su “Bezbjednost policija i građani”, “Argumenti” i stručnom časopisu “ Izbor iz sudske prakse” u Srbiji.

Share With: