Aktiv žena SNSD-a Gradiška u akciji uređenja grada

Povodom 24.aprila  dana Grada Gradiška i predstojećih vaskršnjih praznika, Gradska organizacija Aktiva žena socijaldemokrata Gradiška i ove godine sprovešće određene aktivnosti.

Predsjednik Aktiva, Ranka Perić Romić, na današnjoj konferenciji  za medije, istakla je da nastoje da sve akcije budu društveno korisne i da na neki način zadovolje potrebe naših građana.

„Ove godine smo se opredjelili da uredimo prostor ispod savskog mosta, prostor gdje se nalaze oglasne ploče na kojima smo prije nekoliko dana promjenili stakla“, rekla je Perić Romić i dodala da su u saradnji sa KP“Čistoća“ Gradiška,  PVJ Gradiška  oprali i okrečili taj prostor i na taj način ga pripremili za oslikavanje.

Oslikavanje će uraditi gradiški umjetnici koje je angažovao Zavičajni muzej, a u toku je kreiranje idejnih rješenja. Ideja uređenja savskog mosta inicirana je od strane građana koji su se više puta obraćali Aktivu žena i ukazivali na potrebu da se taj dio grada uredi, a finansijsku podršku pružila je gradska uprava.

Perić Romić je podsjetila da će se i ove godine Aktiv žena socijaldemokrata predstaviti na manifestaciji “Zdravofest“, koja će povodom Dana Grada biti organizovana 23. i 24.aprila.“I ove godine imaćemo štand „Kreativne žene“ na kojem će biti izložena tradicionalna hrana, 23.aprila u Gradskom parku, a 24. aprila u restoranu „Taxi bar“, istakla je Perić Romić.

Za sledeću godinu u planu je postavljanje česme pored fontane u parku Slobode.

„Povodom predstojećih vaskršnjih praznika svake godine provode se određene aktivnosti po našim Mjesnim odborima“, istakla je Perić Romić i dodala da se uglavnom radi o dodjeli socijalnih paketa i organizovanom farbanju vaskršnjih jaja.

Prema njenim riječima, aktivnosti povodom vaskršnjih praznika ove godine biće organizovane u Kozincima, Gornjim Podgradcima, Brestovčini, Novoj Topoli, Petrovom Selu i drugim.

Share With: