Академија „Лепа Радић- симбол храбрости и слободе“ 19. јула (АУДИО)

Централно КУД „Лепа Радић“ Градишка организује Академију „Лепа Радић – симбол храбрости и слободе“ посвећену 80. годишњици од страдања народне хероине Лепе Радић као и 10. годишњицу од обнове рада КУД-а „Лепа Радић“.

Предсједник ЦКУД-а Давор Симишић рекао је да ће се Академија одржати у сриједу 19. јула у Културном центру у 20 часова. На Академији ће поред културно-умјетничког програма, бити додијељена признања појединцима, организацијама, установама и институцијама које су подржале рад Централног КУД-а те онима који су дали значајан допринос његовању лика и дјела Лепе Радић.

„Биће приказан филм „Десет година поново са вама“ који ће говорити о развоју током деценије од обнове рада најстаријег културно-умјетничког друштва у Градишци – културно-умјетничког друштва херојског имена“, рекао је Симишић.

Он је нагласио да се у фебруару ове године навршило 80 година како је убијена Лепа Радић те је Централни КУД планирао низ активности поводом обиљежавања ове годишњице, укључујући и Академију. Све значајније активности Друштва овим поводом имају нагласак на наведену годишњицу. Тачно прије 10 година, 19. јула 2013. године, одржана је Скупштина Централног КУД-а на којој је обновљен рад.

Централно културно-умјетничко друштво “Лепа Радић” са 559 чланова званично је најбројније културно-умјетничко друштво у Републици Српској.

Д. Јанковић

 

Share With: