Adžić: SNSD želi da traje i radi u interesu građana

Predsjednik Opštinske organizacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata Gradiška Zoran Adžić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je gradiški SNSD, bez obzira na odličan rezultat na prošlogodišnjim Opštim izborima, u proteklih par mjeseci radio na jačanju stranačke organizacije i da će nastaviti sa tim aktivnostima i u narednom periodu.

Adžić je istakao da se mnogo mladih ljudi učlanilo u SNSD, da je rađeno na jačanju i proširenju mjesnih organizacija stranke, posebno u mjesnim odborima u kojima je zabilježena stagnacija ili pad izbornih razultata.

„U određenom broju mjesnih organizacija gdje je zabilježen pad izbornih razultata imenovani su novi predsjednici mjesnih odbora i prošireni odbori sa novim mladim ljudima, jer želimo da imamo osvježene i podmlađene mjesne odbore koji će nastaviti komunikaciju sa građanima u mjesnim zajednicama“, naveo je Adžić.

On je naglasio da SNSD želi da pokaže da je ozbiljna politička organizacija, koja ne želi samo da bude zadovoljna odličnim izbornim rezultatima, nego da traje i radi u interesu građana i privrednika opštine Gradiška.

Adžić je istakao da je u posljednje dvije godine, njegovog mandata kao načelnika opštine i vršenja vlasti od strane SNSD i koalicionih partnera, pokazana želja da se u svim mjesnim zajednicama na području opštine Gradiška urade značajni projekti, da zna da to nije dovoljno, ali da su pokazali da je urađeno sve što je dogovoreno sa građanima.

On je naveo da je u prethodne dvije godine asfaltirano oko 50 kilometara lokalnih puteva i da će se sa tim aktivnostima nastaviti i tokom cijelog mandata lokalne vlasti.

„Pokazali smo da smo otvoreni za nove investicije i usvojili nove standarde poslovanja, da građani i privrednici mogu u roku sedam dana dobiti lokacijske uslove za građenje, za pet dana građevinsku, a za petnaest i upotrebnu dozvolu. To je dovelo do određenih privrednih investicija, kao što je izgradnja novog pogona kompanije PMP Jelšingrad za novih 100 radnih mjesta, a italijanska „Kalcedonija“ gradi pogon u Novoj Topoli, gdje će zaposliti blizu 500 radnika“, dodao je Adžić.

On je napomenuo da je u zavšnoj fazi rekonstrukcija vodotornja i vodoizvorišta u Žeravici, te da je izvjesno da će na jesen biti potpisan ugovor za izgradnju 30 kilometara kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda sa Švajcarskom državnom agencijom i Njemačkom razvojnom bankom, koje će obezbjediti grant od oko 50 miliona maraka.

„Obavili smo razgovore sa stručnjacima Razvojne agencije Češke, gdje je za ovu godinu dogovorena donacija za izgradnju vodovoda prema mjesnim zajednicama Gašnica i Orahova“, dodao je Adžić.

On je istakao da su počeli radovi na završetku sportske dvorane u Gradišci, koja bi trebala da bude zvršena do kraja ove godine,  te da se i dalje vode aktivnosti za izgradnju glavnog gradskog trga, ali i drugih trgova, kao što je trg koji će biti posvećen Veljku Čubriloviću i ovoj poznatoj gradiškoj porodici.

Adžić je podsjetio da je opština Gradiška u proteklom periodu imala i nesebičnu podršku institucija Republike Srpske, koje su izdvojile oko 7 miliona maraka za infrastukturne projekte.

„Takođe, zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Vlada Srbije je donirala 250.000 evra za izgradnju Doma kulture u Novoj Topoli, koja je u završnoj fazi, te za ovu godinu obezbjedila 500.000 evra za izgradnju novog vrtića u prigradskoj mjesnoj zajednici Brestovčina“, naveo je Adžić.

Adžić je istakao da Gradiška u petak 5. aprila i zvanično dobija status grada, te najavio da će biti održana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti usvojen Statut i Poslovnik grada Gradiška.

On je zaključio da je Gradiška na dobrom putu i da lokalna vlast, u saradnji sa građanima i privrednicima, u nerednom periodu može još mnogo više da uradi.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i potpredsjednici Opštinskog odbora SNSD Gradiška Ognjen Žmirić i Zvjezdan Panić.

Share With: