Аџић организовао пријем за одбојкашице ЖОК „Градишка“

Успјех женског одбојкашког клуба „Градишка“, освајање шампионске титуле Друге одбојкашке лиге Републике Српске и пласман у Прву лигу, доказ је да се улагања у спорт у предан рад у клубу вишеструко исплате, изјавио је градоначелник Градишке Зоран Аџић, након пријема који је организовао за одбојкашице овог клуба.

Аџић је чeститао одбојкашицама „Градишке“ на пласману у Прву лигу Српске, те рекао да су након изградње Арене Градишка, у којој градишки клубови имају бесплатне термине за тренинге и утакмице, у посљедње двије године остварени запажени резултати у дворанским спортовима.

Он је нагласио да ће Градска управа и даље улагати значајна средства за спорт и помагати свим клубовима, јер је успјех градишких спортиста најбоља промоција Градишке.

Аџић је навео да се из градског буџета годишње за спорт издваја око 520.000 КМ, те да ће због повећаних трошкова за такмичење у Првој лиги издвајања за ЖОК „Градишка“, која сада износе 7.000 КМ, бити увећана.

Капитен ЖОК „Градишка“ Сара Ратковић истакла је да су током сезоне увијек имали 12 подједнако добрих играчица на терени у на клупи, да је атмосвера била на врхунском нивоу и да је резултат тога пласман у Прву лигу.

Ратковићева је додала да су у клубу свјесни квалитета Прве лиге, али да вјерују да ће сигурно на крају сезоне бити мађу првих пет тимова.

Тренер ЖОК „Градишка“ Златко Самелак је рекао да ће неколико играчица напустити клуб, што због одласка у друге клубове или на студије у веће градове, али да је одбојка у Градишци спорт број један када су дјевојчице у питању и да у омладинским селекцијама клуба увијек има доста младих одбојкашица које могу да одговоре изазову играња у прволигашком друштву.

М.Малешевић

Share With: