255 000 КМ подстицајних средстава за 45 предузетника (ВИДЕО)

Градоначелник Градишке Зоран Аџић потписао је уговоре за изабраним подносиоцима пријава на Јавни позив за додјелу подстицаја у оквиру Програма подршке предузетништву за ову годину.

Укупна подстицајна средстава износе око 255 000 КМ. Подстицаји су усмјерени за развој постојећих привредних субјеката, али и новооснованих предузећа, тзв. стартап-ова. Средства ће бити додијељена у сврху унапређења њихове дјелатности, кроз увођење нових технологија и инвестиције у машине и опрему.

„За 13 новооснованих (стартап) предузећа, из ЛЕП пројекта, биће додијељено 35 000 КМ, а  са  220 000 КМ Градска управа ће подржати 32 привредна субјекта“, навео је градоначелник Зоран Аџић.

Привредни субјекти исказали су потребу за инвестирањем у укупној вриједности око милион КМ. Град ће, кроз овај вид подршке, привредницима помоћи набавку нових средстава за рад, финансирањем око 25 посто тих трошкова. За привреднике који послују у врло изазовним општим приликама, овај вид подршке је значајан, посебно за оне који праве прве пословне кораке.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић осврнуо се и на врло сложене услове у којима се одвија привредна активност, те је привредницима захвалио на енергији и истрајности да очувају привредну дјелатност и радна мјеста. Овом приликом поручио је да ће Градска управа и Скупштина Града и у наредном периоду, кроз овакве и сличне програме, бити у функцији подршке привреди и развојним пројектима.

С.Т.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=8pkMYez1HKg[/embedyt]

 

Share With: